Grapă cu discuri ZMAJ MEGA cu aripi hidraulice

Grapă cu discuri ZMAJ grupa 8 cu aripi hidraulice

În programul de vânzări MBV se găsesc grape cu discuri grele tractabile tip ZMAJ grupa 8 cu aripi hidraulice, pentru posibilitățile tractorului de 220-240 KS, şi, de asemenea, pentru a se încadra în regulamentele de circulație cu privire la transportul până la câmp. Acest tip de grapă cu discuri este destinat tractoarelor de mare putere și agricultorilor care doresc ca într-un timp scurt să economisească timp și să diminueze munca, dar calitatea prelucrării solului să fie excepțională. Cu astfel de grape cu discuri se poate obține o cultivare mai profundă a solului, dar de asemenea pământul se mărunțește foarte bine, așadar acest gen de grapă cu discuri se folosește foarte bine pentru prelucrarea redusă a solului. Grapele cu discuri funcţionează cu diferite lățimi de lucru de la 4,6 până la 5 metri. Discurile care se atașează la grapă sunt de o calitate superioară, produse de producătorul italian OFAS, și în funcție de necesități se pot atașa discuri de diametru 610 și 660 mm. Calitatea lucrării poate fi confirmată și de faptul că materialul cadrului nu poate fi mai subțire de 8 mm, ceea ce îi conferă grapei o greutate excepţională, aproximativ 90 kg pe fiecare disc, şi de asemenea îi conferă şi durabilitate.

 

Axele sunt alcătuite din oţel cu dimensiunea 40x40mm. Unghiul dintre baterii este ajustabil, simplu, cu o ușoară deșurubare a șurubului și ajustarea în poziția dorită. Acest lucru face posibilă prelucrarea mai profundă a solului în prima trecere, iar la a doua trecere solul se mărunțește bine, astfel încât după a doua trecere, solul este pregătit pentru însămânţare.

 

Curăţitoarele au capacitatea de a se apropia de discuri, astfel încât să poată fi folosite la intensitate maximă în caz de uzură și nu se poate ajunge la îngrămădirea de pământ. Corpurile curăţitoarelor nu sunt fixate pe suportul de curăţare, ci au posibilitatea de a vibra, astfel reușindu-se o curățare mai ușoară a pământului dintre discuri și evitându-se lipirea lui. Suportul curăţitorului este solidificat, astfel încât să nu se poată îndoi.

 

Rulmenţii sunt cu bile, iar în fiecare carcasă se găsesc doi rulmenţi. Sunt închise ermetic, au sistem de ungere/lubrifiere și de distribuire a grăsimii vechi în carcasă. Utilizarea şi întreținerea corespunzătoare, se vor dovedi extrem de durabile. Pe fiecare axă sunt prevăzute câte 2 carcase cu 2 rulmenţi, iar pe toată suprafața grapei sunt în total 16 carcase cu rulmenţi.

Cadrul/şasiul este fabricat din profil structural de dimensiuni 200×150, grosimea 8mm

Sistemul hidraulic funcționează foarte ușor, iar pentru transport și operare există siguranțe speciale.

Roțile sunt late, și urmăresc în totalitate traseul tractorului. Anvelopele sunt prevăzute cu 14 platane.

 

• Distanța dintre discuri ——- 220 mm
• Diametrul discului ——- 610 mm
• Numărul discurilor ——- 40 și 44
• Greutatea medie pe disc ——- 90 kg
• Numărul racordurilor hidraulice ——- 4
• Tip rulmet ——- carcasă masivă cu doi rulmenţi 6215
• dimensiunile axei ——- 40*40
• tipul prinderii de tractor ——- pe pârghiile hidraulice opţional pe ansamblu
• Viteza de lucru ——- 6-10 km/h
• Dimensiunile anvelopelor 400/60-15,5 cu 14 platane

Video snimci u radu

Tehničke karakteristike

MODELULNUMĂRUL DE DISCURIDIAMETRUL DISCULUI (mm)LĂȚIMEA DE LUCRU (cm)GREUTATEA (kg)NECESARUL DE PUTERE AL TRACTORULUI (CP)
Z 84040610 (660)4603600220
Z 84444610 (660)5003700240